El I Concurs “Nas d’Orxata” tot un èxit amb el suport logístic de Novaterra Catering

El passat 7 de juliol es va celebrar en la Plaça de l’Ajuntament de València el Dia de l’Orxata. Una jornada lúdica i reivindicativa, plena d’activitats amb l’objectiu de posar en valor i donar a conéixer aquest producte valencià, refrescant, artesà, i saludable.

La prestigiosa revista científica Journal of Chromatology ha publicat recentment un estudi quimiconutricional sobre l’orxata, en el qual ha quedat palés les significatives diferències quimiconutricionals entre l’Orxata Natural (producte no tractat tèrmicament que només dura 5 dies en refrigerat), i les orxates industrials.

L’Orxata Natural ha destacat pel seu alt contingut en Fosfolípids, Biotina, Arginina, Àcid Oleic, i altres Aminoàcids, Vitamines i Nutrients, la qual cosa la converteix, especialment en la seua versió sense sucre, en un aliment extremadament nutritiu i part essencial de la dieta mediterrània. A més l’estudi ha revelat una diferència nutricional de l’Orxata Natural de 5 a 1 en relació a les orxates industrials tractades tèrmicament.

Dins d’aquest marc, l’Associació Valenciana d’Orxateres, va organitzar el “I Concurs Nacional Nas D’Or Xata”. Una iniciativa original i nova, en la qual van participar més d’una trentena de persones, i que Novaterra Catering es va encarregar de coordinar.

La sommelier María Luisa Martin Tejero, vicepresidenta de la Federació de Sommeliers de la Comunitat Valenciana, i fundadora de l’Associació Valenciana de Sommeliers, va explicar als participants els diferents matisos als que atendre en un tast cec aplicats a la xufa i l’orxata.

El tast es va iniciar amb una degustació de 10 orxates de les orxateries artesanes més prestigioses de València, Alacant i Castelló, coneixent a quina orxateria pertanyia cadascuna, i podent anotar en el full de tast les seues característiques organolèptiques.

Després de la degustació, es va iniciar el tast a cegues. Per a això l’equip de Novaterra Catering va retirar tots els gots i va col·locar altres deu, aquesta vegada sense marca i numerats de l’1 al 10.

L’únic guanyador del I Concurs “Nas d’Orxata” va ser qui més orxates va encertar, amb un total de 8 de les 10 servides. El premi va consistir en un certificat de guanyador Nas d’Or Xata a nivell nacional, una “berenada” per a quatre persones en totes les orxateries participants, una ruta per l’horta per a tota la família i un davantal orxater amb el logo del certamen.

L’any que ve Novaterra Catering estarà sens dubte allí!

 

Fotografies d’Elena Montealegre

Quizás también te interese leer…

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad